Kom med ideer til det nye samlingssted i Hillerød Øst

Plads til idéer om 'Det aktive Gadekær' på kommende workshop

Nu kan alle med lyst og ideer få indflydelse på et nyt aktivt samlingssted i Hillerød Øst.

Mandag 19. februar kan alle interesserede komme med til en workshop, hvor man skal udvikle et forslag til et nyt samlingssted i Hillerød Øst.

Det er Grønnevang Skole og KBK Fodbold, der har taget initiativ til at skabe et nyt grønt aktivitetsrum. Hillerød Kommune har afsat penge til et projektforslag, som er første skridt på vej mod 'det aktive gadekær'.

Fik du læst: Enigt byråd godkendte politisk lønhop

”Ideen med Det Aktive Gadekær er at skabe et område, hvor man har lyst til at være og lyst til at bevæge sig. Vi kalder det et gadekær, fordi det er det traditionelle samlingssted i en lille by, og den stemning vil vi gerne frem til. Både skoler, daginstitutioner og foreninger kan bruge gadekæret, så endnu flere dyrker motion og har det sjovt sammen. Vi ønsker et samlingssted, som beboerne i området har lyst til at bruge, og hvor folk kan mødes på kryds og tværs af f.eks. alder og køn”, siger formanden for udvalget for idræt og sundhed, Hanne Kirkegaard (V), i en pressemeddelelse.

Centralt i projektet er anlæggelse af en belyst kunstgræsbane på en eksisterende græsbane, mens der uden om er plads til mere uformelle aktiviteter.

Stor borgerinddragelse

”Hvis du mener, det skal være klatregiraffer, fitnessbænke, løbebane eller noget helt fjerde, så vil vi rigtig gerne høre fra dig på workshoppen. Alle med interesse i området må være med til at finde ud af, hvad der er godt, ligesom vi gerne vil tale om, hvordan vores aktive gadekær kommer til at understøtte fællesskabet i bydelen. Kom med til workshop, så vi sammen kan udvikle ideerne, ” siger Hanne Kirkegaard og fortsætter:

”I første omgang er det lykkedes os at finde midler til et projektforslag, derefter håber vi selvfølgelig at det også kan lade sig gøre at rejse midler til at realisere projektet, gerne i samarbejde med forskellige fonde”.

Workshoppen bliver holdt 19. februar kl. 17-19 i kantinen på Grønnevang Skoles udskoling, Østervang 124.

Publiceret 12 February 2018 07:00

SENESTE TV