Efter redningsøvelse:

Så tynd er isen på Slotssøen

Det lokale beredskab hoppede i tørdragterne og trænede isredning på Slotssøen

Af
Martin Warming

Martin Warming

Frederiksborg Brand & Redning i Hillerød udnyttede fredag formiddag frostgraderne til at øve en isredning på Slotssøen.

Og efter at have bevæget sig rundt på isen og banket hul i den er meldingen fra redningsfolkene klokkeklar: Isen er slet ikke tyk nok endnu til at kunne bære skøjteløbere og andre, der drages af det frosne vand.

Se flere billeder fra redningsøvelsen i 'Fotoserie'

Indsatsleder Morten Pontoppidan og hans medarbejdere målte således isen til kun at være omkring 5-6 centimeter tyk, og på Slotssøen og Teglgårdssøen skal istykkelsen være mindst 20 centimeter, før det er lovligt at bevæge sig ud på den. Så der er altså et godt stykke vej endnu.

Til gengæld fik Morten Pontoppidan og hans folk øvet en isredning - altså en situation, hvor en person skal reddes er gået igennem isen og skal reddes op af det kolde vand - og det er ikke hver dag, det kan lade sig gøre, fortæller indsatslederen.

Læs også: Kommunen advarer: Gå ikke ud på isen

“Det er vigtigt, at vi udnytter det kolde vejr til at øve den her slags situationer. Vi slog hul i isen et godt stykke ude i søen og simulerede, at en person var gået igennem isen, og jeg synes, at vi har fået gjort os nogle rigtig gode erfaringer. Vi har ikke mange minutter at gøre godt med, når en person går igennem isen, og derfor er det ekstremt vigtigt, at vi har helt styr på, hvordan vi skal handle, når vi skal lave en isredning,” siger Morten Pontoppidan og tilføjer, at der er gode råd om, hvad man skal gøre, hvis man skal redde en person op af det kolde vand på TrygFondens hjemmeside www.respektforvand.dk.

Det er i øvrigt også TrygFonden, der har opsat redningskranse rundt om Slotssøen, der blandt andet kan bruges til at redde en person op af en våge eller et hul i isen.

Publiceret 09 February 2018 16:30

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV