Se på portrætter i vinterferien

I vinterferien byder Frederiksborg Slot velkommen til en uge i portrættets tegn

Vinterferien står i portrættets tegn på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot.

For børn og deres familier vil der dagligt være omvisninger i særudstillingen 'Søren Solkær Portrætter'. Her kan man sammen med museets omviser gå i dybden med portrætgenren og lære at ”læse” et portræt. Omvisningerne starter kl. 11.30.

I portrætværkstedet i 'Børnenes Danmarkshistorie' kan man selv prøve kræfter med flere forskellige former for portrætter. Der er blandt andet mulighed for at lave collager, tage fotografier og tegne på ”portrætspejle”.

To portrætudstillinger

De voksne er der mulighed for at opleve to portrætudstillinger. Den ene er altså med fotografen Søren Solkærs portrætter igennem de sidste 25 år. Han har portrætteret fremtrædende personer som for eksempel Paul McCartney, Björk, Amy Winehouse og Adele, skuespillerne Alicia Vikander og Mads Mikkelsen, forfatteren Karl Ove Knausgård, sportsfolk som Kevin Magnussen og mange flere.

Blandt de udstillede værker er også de helt nye portrætter af EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager og arkitekten Bjarke Ingels.

Alle dage i vinterferien vil en af museets omvisere give en kort introduktion til udstillingen kl. 14.

Den anden er udstillingen 'Naevus Flammeus', som kan opleves frem til og med søndag 18. februar.

I udstillingen vises fotografen Linda Hansens portrætter af en række personer med modermærker i ansigtet. Kunstneren vil udfordre det negative blik, som ofte møder mennesker, der er anderledes.

Museet har åbent alle dage i vinterferien i uge 7 klokken 11-15.

Publiceret 07 February 2018 06:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV