Umuligt at opstøve en læge:

Nu vil regionen have en læge til Hillerød

Hillerød står som en af de syv kommuner i regionen, som kan få en ekstra lægekapacitet

Alle læger i hele Hillerød Kommune har i øjeblikket lukket for tilgang, men nu er der mulighed for at udvide med endnu en læge i kommunen.

For ifølge dagsordenen til Udvalget for Forebyggelse og Sammenhæng i Region Hovedstaden står én af de syv lægekapaciteter, som regionen skal udvide med, til at gå til Hillerød.

Fik du læst: Vind billetter til Jan Gintberg i Hillerød

Det var tilbage i november sidste år, at regionen besluttede at udvide med syv læger i regionen for at sikre alle borgere adgang til en praktiserende læge. Siden er behovet for læger afdækket i de forskellige kommuner i regionen - i samarbejde med de praktiserende lægers organisation PLO - og en nu læge står altså til at gå til Hillerød.

Årsagen til, at Hillerød nu prioriteres, er blandt andet, at alle praksis er lukket for tilgang. Der er også en stor befolkningstilvækst i kommunen.

Beslutningen skal tages onsdag i udvalget, og udvalgsformand Qasam Nazir Ahmad fra Alternativet støtter fordelingen, skriver Frederiksborg Amts Avis:

“I Hillerød er der lukket for tilgang for nye patienter. Man siger, at en læge maksimalt skal have 1600 patienter, i Hillerød er der 1650 i gennemsnit. Det skyldes, at det er en kommune med tilvækst. Der er brug for læger,” siger formanden til avisen.

Opslaget af den nye lægekapacitet kan ske i 1. halvår 2018, hvis udvalget beslutter dette på mødet onsdag.

Publiceret 06 February 2018 10:30

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV