AOF og Museum Nordsjælland går sammen om kursus

Man kan i marts få stillet sin nysgerrighed om arkæologi

I marts går AOF og Museum Nordsjælland ifølge en pressemeddelelse sammen omkring et helt nyt kursustilbud, der skal fremme interessen for arkæologi. I Museum Nordsjællands lokaler i Hillerød byder en række arkæologer fra Museum Nordsjælland derfor velkommen til fire foredragsaftner, hvor de vil fortælle om arkæologi med udgangspunkt i Nordsjælland.

I forbindelse med foredragne bliver der hver gang mulighed for at se artefakter fra den store samling. Der sluttes af med en ekskursion, hvor der er mulighed for at komme med ud og se arkæologer arbejder i felten.

Interesse for arkæologi

Der har de senere år været en stigende interesse for arkæologi. Mange har anskaffet sig en metaldetektor og arbejder sig nu vej gennem landskabet, i håb om at finde de næste guldhorn. I kølvandet på denne trend er en række aktiviteter dukket op rundt omkring i Danmark, hvor man kan deltage i forskellige former for højskoler, foredrag, ture etc. Set i lyset af denne stigende interesse kontaktede vi Museum Nordsjælland for at forhøre os om et samarbejde. Museum Nordsjælland var med på ideen og bød ind med et spændende program.

Arkæologi i Nordsjælland

Synes du, at DRs 'Historien om Danmark' var spændende - og vil du gerne vide mere om Nordsjællands oldtid? Så er kurset Arkæologi i Nordsjælland noget for dig, for der er mange arkæologiske fund i området, som er mindst lige så spændende som dem i fjernsynsserien.

Arkæologerne på Museum Nordsjælland vil fortælle om de første jægere, om bønderne som ryddede skoven for at få plads til deres marker, om højbyggere og bronzestøbere, om jernalderhuse og landbrug samt klostre og urbanisering i middelalderen. Foredragene tager udgangspunkt i de nordsjællandske fund, men der vil blive trukket linjer til resten af Danmark og til Europa. Foredragene holdes på Museum Nordsjælland i Hillerød hvor den arkæologiske udstilling i Elværket kan besøges i pausen. Der sluttes af med en ekskursion.jbe

Publiceret 05 February 2018 07:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV