Familieaktiviteter rykker ind i Støberihallen

Salto og Hillerød Musikskole har indgået en aftale om, at Salto rykker deres aktiviteter og cafe ind i Støberihallen. Aftalen fik ros fra byrådet

Forældre og tumlinger kommer fra midten af februar til at indtage Støberihallen med rytmik, tumlerier og babymassage. Familieaktivitetscentret Salto rykker nemlig ud af deres lokaler i Markedsstræde og ind i lokalerne i kulturhuset på Nordstensvej 1.

Fik du læst: Hillerød i opråb til minister: Vi kan ikke lukke rockerborg med bandepakke

Det sker i et samarbejde med Hillerød Musikskole.

“Salto skulle bruge et lokale til deres holdundervisning om formiddagen og en café med et større køkken, end de har nu. Da vores musikundervisning først starter klokken 14, og café Smedjen lige havde afsluttet et lejemål, var det et perfekt match,” forklarer musikskolens leder Jesper Gude i en pressemeddelelse.

Boblende fornemmelse

Saltos leder Ditte Aagaard havde en “boblende fornemmelse i maven efter det første møde med musikskolen, fortæller hun i meddelelsen:

“Det var næsten for godt til at være sandt. Og den 31. januar fik vi så også ja fra byrådet til at leje caféen. Det bliver skønt at få et fællesskab omkring babyer, børnefamilier og glæden ved musik, motorik og leg. Musikskolen og Salto har mange fælles værdier og har allerede en masse idéer om fælles arrangementer på tegnebrættet. Vi glæder os meget”.

Lejeaftalen er blevet godkendt i både Udvalget for Kultur og Fritid, Økonomiudvalget og byrådet. Heraf fremgår det, at Musikskolen og Salto kan samarbejde til fordel for begge parter om for eksempel undervisning, kurser, workshops og vidensdeling. Musikskolen vil få større synlighed blandt småbørn og familier, Salto vil få bedre lokaler og, også til deres familievenlige café, som er åben for alle.

Der er her i Støberihallen, at Salto åbner en familievenlig cafe, som er åben for alle i dagtimerne. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen

Der er her i Støberihallen, at Salto åbner en familievenlig cafe, som er åben for alle i dagtimerne. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen

Lejaftale opsagt

Musikskolen har tidligere haft en lignende aftale med erhvervsskolen Det Musiske Kompagni. Men aftalen blev opsat af Det musiske kompagni i sommeren 2017 på grund af faldende elevtilslutning til de projekter og aktiviteter, erhvervsskolen havde lagt i Støberihallen.

Til byrådsmødet 31. januar præciserede kulturudvalgsformand Rikke Macholm (SF), at andre lejere af Støberihallen ikke skal generes af den nye aftale:

“Der var noget bekymring fra andre brugere af lokalerne. Derfor er det godt, der er kommet en tilføjelse til sagen, så det bliver præciseret, at lejere ikke må foretage ændringer af lokalerne uden skriftlig godkendelse fra kommunen, og at lejeaftalen ikke må forringe aftalen for eksisterende brugere. Det er der mange, der vil blive rigtig lettede over,” sagde hun.

Helt speciel støbning

Socialdemokraternes Christina Høi Skovdal roste aftalen mellem musikskolen og Salto:

“Vi har at gøre med mennesker af en helt speciel støbning. For et par år siden blev Salto kåret som den mest innovative aftenskole i hele Danmark. Så når vi siger ja til det her, har vi med nogle mennesker at gøre, som brænder for det, de laver og kan sætte ting i gang. Nu kommer der til at ske noget centralt i vores by,” sagde hun og roste samarbejdet og det, at lokalerne bliver udnyttet optimalt.

Socialøkonomisk café

Cafeen har Salto drevet siden starten af 2017 i Markedsstræde. Men de ønsker nu at omlægge den til socialøkonomisk virksomhed, således at de kan modtage sårbare unge (gerne fædre og mødre) og give dem en arbejdshverdag, hvor de varetager opgaver i cafeen og møder mange forskellige slags familier. Salto har allerede positiv erfaring med en praktikant henvist af Jobcenteret, som de er i dialog med omkring fortsættelse af samarbejdet.

“I øjeblikket står Smedjen tom i dagtimerne, og Salto har i årevis forsøgt at få lokaler i dagtimerne, og det er rigtig svært, for de bliver brugt af mange andre,” sagde Christina Høi og mente, at aftalen er meget mere end end en legeaftale:

“Det handler også om forebyggelse og sundhed, som vi taler rigtig meget om som politikere. Vi kan sætte en masse ting i gang: Vi kan sende forældre på forældrekurser, og vi har sundhedsplejen. Det er rigtig vigtigt. Men Salto kan også nogle ting: De kan skabe et uformelt fristed med en afslappende stemning, og det er også forebyggende. Samtidig har de lagt op til, at de vil have mødre og fædre, der har det svært på forskellige måder, i cafeen, og det er netop forebyggelse,” sagde hun.

Åbner i uge 8

Caféen Saltos Køkken åbner i uge 8, og hele ugen vil blive brugt til at markere flytningen og det nye samarbejde med hyggelige børne- og barselvenlige aktiviteter alle hverdage.

I Saltos Køkken er både menu og indretning skabt med særlig tanke på familier med småbørn: Hr er legetøj, puslebord, mikroovn, høje stole, et rent gulv til kravlende babyer (caféen er skofri zone) og barnevognsparkering i den lukkede gård.

Børnemenuen står på mos til de mindste og en børnetallerken med frit valg af diverse børnevenlige lækkerier.

”Vi har fokus på økologi, hjemmelavet mad og friske råvarer, og selvom vi tænker meget på børnenes behov, er der selvfølgelig også lækker frokost for de voksne og rigtig god kaffe. Alle, der kan lide babypludren, er velkommen hos os – du behøver ikke have din egen baby med,” udtaler Louise Rønne Green fra Salto i pressemeddelelsen.

Caféen vil fremover være åben alle hverdage klokken 9-14.

Publiceret 03 February 2018 10:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV