DEBAT:

"Spareforslag igen, igen"

Rikke Macholm, Løngangsgade 27, Hillerød, og Peter Langer, Foderknægtsvej 14, Hillerød, SF's byrådsgruppe

Et nyt byråd er trukket i arbejdstøjet. Med nye tanker og visioner og godt for det. Desværre kommer forårets arbejde med budgettet for de næste fire år nok til at køre lidt i samme rille som før.

Selv om kommunekassen er vokset med cirka 100 mio. kr. på et år, mener økonomiudvalget, at forvaltningen nu skal gå i gang med at finde omprioriteringsforslag på 1,5 procent - ligesom sidste år.

Forvaltningen havde foreslået én procent overalt, mens vi i SF foreslog at tænke helt nyt, baseret på ønsker, benchmarks, erfaringer og effektiviseringsmuligheder.

Vi foreslog at finde forslag på kun 0,5 procent på børne- og skoleområdet og at friholde kultur og idræt, hvor Hillerød jo halter langt bagud i sammenligning med øvrige kommuner ligesom på normeringerne på dagtilbud. Én procent på øvrige udvalg, mens administrationen skulle finde forslag for to procent, da der alt andet lige må være det største effektiviseringspotentiale her.

Desværre stod vi alene med vores forslag, som jo ellers flugter fint med mange taler og ønsker fra valgkampen. Flertallet skruede i stedet op for kravene. Vi skal helst gå med både seler og livrem.

Vi vil også gerne finde et råderum, effektivisere og investere i gode forslag i SF, men forslag om serviceforringelser for børn og ældre bliver aldrig vores kop te.

Nu skal vi igen først se uspiselige og unødvendige spareforslag, derpå skyde dem ned til efteråret og i stedet kæmpe for forbedringer for børn, ældre, kultur og forebyggelse. Processen kunne have været anderledes, men vi vil selvfølgelig deltage aktivt og engageret i arbejdet.

Måske kan vi ende med et budget med klare velfærdsforbedringer, som de også lige har vedtaget i både Allerød og Halsnæs.

Det skylder vi borgerne i stedet for blot at lade kommunekassen vokse år efter år.

Peter Langer, sf.

Peter Langer, sf.

Publiceret 02 February 2018 08:00

SENESTE TV