Regionspolitikere udskyder busbesparelser

Beslutningen om regionens spareplaner for bus- og togtrafikken er parkeret midlertidigt

Region Hovedstadens udspil om større besparelser i den kollektive trafik er parkeret midlertidigt. På sidste uges forretningsudvalgsmøde skulle de overordnede prioriteringer vedtages, men det endte med at beslutningen om besparelser på ca. 60 millioner kroner er udskudt.

“I forretningsudvalget var der et udbredt ønske om en ekstra tænkepause, da det jo er et ret vidtgående spareforslag, og det kan være svært at overskue alle konsekvenserne. Samtidig er det vigtigt at se på, om der kan hentes penge fra andre områder, f.eks. erhvervs- eller vækstpuljer, for at sikre den bedst mulige finansiering af den kollektive trafik,” siger Jens Mandrup (SF), udvalgsmedlem og formand for trafikudvalget i Region Hovedstaden.

Fik du læst: Imerco Home åbner i Slotsgade

’Ikke den optimale løsning’

Han forstår godt, at der i lokalområderne er opstået livlig debat og bekymringer om de foreslåede besparelser på busruter og lokaltog.

“Det har været en del af udspillet, at områder med tyndere trafiknet og lavere passagertal nærmest pr. automatik ville blive ramt hårdest, men det er ikke den optimale løsning. Nu er beslutningen udskudt, og det kan give de lokale politikere og andre noget ekstra tid til at trykke deres regionspolitikere grundigt på maven for at gøre opmærksom på de lokale problemstillinger,” siger Jens Mandrup (SF).

I Hillerød Kommune er der flere besparelsesforslag i spil. Blandt andet kan det komme på tale, at lokalbanetogene skal køre færre gange om aftenen og i weekenderne.

Også busserne 600S, som kører mellem Hillerød, Roskilde og Hundige, 65E, som kører mellem Skibby, Lyngerup, Frederikssund og Hillerød, og bus 380R mellem Helsinge, Nejede og Hillerød, er meldt ind som mulige ruter at spare på.

Kirsten Jensen er blandt de borgmestre, som har skrevet under på et protestbrev til regionsrådets formand og formanden for trafikudvalget efter udmeldingen om de mulige besparelser inden for den kollektive trafik.

Den foreløbige køreplan er, at forretningsudvalget tager sagen op igen i marts, inden beslutningen træffes i maj måned, og ændringerne kan gennemføres om cirka halvandet år.

Publiceret 31 January 2018 20:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV