DEBAT:

"Måske har røgen alligevel ikke lagt sig"

Hans-Jørn Green Solvej 39 3330 Gørløse

Her i begyndelsen af 2018 skulle man mene, at røgen har lagt sig, både fra nytårsraketterne og fra valgkampen.

“Det er et nyt byråd, der med stor beslutsomhed har bestemt sig for at samarbejde endnu mere end tidligere,” oplyser den kommende borgmester, Kirsten Jensen, i sin nytårshilsen i Hillerød Posten 27. december.

Hun mener, at beslutningen er så vidtrækkende, at den ikke kun kan gælde lokalt, men også bruges både på landsplan og globalt.

Der er virkelig tale om noget stort.

Hvad er det nye så?

Jo, man har (under valgkampen) lyttet til borgerne og har taget bestik af de emner, som borgerne kom med. Derfor har man organiseret sig på en ny måde, så man kan involvere borgerne i det, der har med dem selv at gøre.

“Vi kommer for eksempel til at arbejde med retningslinjer for arkitektur og byudvikling.” “Vi skal arbejde med trafik flow”, og “vi kommer til at arbejde med mennesker, som har brug for en håndsrækning” og “vores byrådsarbejde skal afspejle, at vi har lyttet, og at forandring sker sammen med dem, det skal komme til gode.”

Så er det, at jeg må undres.

For hvad har byrådet dog foretaget sig i de sidste 10 år, hvor Kirsten Jensen selv har siddet med både som borgmester og som viceborgmester?

Hvis ikke man hidtil har arbejdet for borgerne og for kommunen, hvad har man så siddet der for? Var det kun en kamp om taburetterne? Forhåbentlig ikke.

Men fint nok, lad os give den en chance, denne nye og 'store beslutsomhed'.

På byudviklingsområdet kan man passende begynde med at ansætte en stadsarkitekt, således at byrødderne ikke skal falde i svime over 'spektakulære byggerier', alene fordi der er tale om murstensfacader, og ikke beton, selv tæt på Frederiksborg Slot.

Lad stadsarkitekten udarbejde retningslinjerne, således at det er byrådet, der på dette faglige grundlag tager beslutningerne, og ikke investorer og entreprenører.

Til trods for planer om større byggerier i kommunen synes man at have glemt planlægningen af den øgede trafik. Så her halter det også - godt, at borgere har gjort det nye byråd opmærksom på det.

Men det kræver ikke stor beslutsomhed at sætte mennesket i centrum og få styr på, at for eksempel tildeling af selv mindre hjælpemidler til synshandikappede ikke forsvinder i bureaukrati - eller går op i røg, for at blive i sprogbilledet.

Måske har røgen fra valgkampen alligevel ikke lagt sig, og det nye byråd ikke helt kommet ud af valgeuforien og indset, at man nu er tilbage i hverdagen, og i virkeligheden.

Der er tre-et-halvt år til, at valgkedlen igen skal i kog.

Godt nytår.

Publiceret 07 January 2018 06:00

SENESTE TV