Læge åbner mindfulnesscenter på Torvet

Mette Mouritsen slår dørene op til Center for Helhed og Udvikling den 1. september

Af
Martin Warming

Martin Warming

Praktiserende læge Mette Mouritsen har valgt at forfølge sin store drøm. Nemlig at åbne et center for helhed og udvikling indenfor sundhed.
Og den drøm går nu i opfyldelse, når hun den 1. september slår dørene op til Center for Helhed og Udvikling på Torvet 5 i Hillerød. Mette Mouritsens nye center tilbyder helhedsorienteret helbredssamtaler, sundhedsoplysende foredrag, kurser, terapi, mindfulness, meditation, soundful yoga, klangaftner, dans og meget mere, fortæller hun.
“Jeg fik selv øjnene op for, hvordan mindfulness, virker, og hvad det kan gøre ved en, da jeg selv blev ramt af stress,” fortæller Mette Mouritsen.

14 år som praktiserende læge

Mette Mouritsen, der selv bor i Hillerød, har tidligere været praktiserende læge med 14 års erfaring fra sin egen klinik i Gilleleje. Derudover er hun integral psykoterapeut og mindfulness-instruktør.
“Gennem de seneste år har jeg arbejdet helhedsorienteret med sundhed med det sigte at øge livskvaliteten hos mennesker med stress og belastning både fysisk og psykisk. Det handler blandt andet om at lære teknikker til at slappe af og finde en mening med kroppens til tider mange uforklarlige symptomer. Den helhedsorienteret tilgang giver en forståelse for sammenhængen mellem krop og sind, og hvordan vores relationer og miljø i bred forstand influerer på vores helbred. Kroppens symptomer skal ikke nødvendigvis fjernes men forstås og lindres på individuel vis, hvorved de aftager eller helt forsvinder. Det giver en følelse af at være mere hel og i resonans med sig selv og omgivelserne”, fortæller Mette Mouritsen og fortsætter:
“Helhed i sundhed handler i den forstand både om fysisk psykisk og socialt velvære og inkluderer et åndeligt velvære, ved at være og leve de bevidsthedsmæssige erfaringer, vi hver især gør os. Det ophører aldrig, derfor er stedet i løbende udvikling, og åbner for samarbejde med andre terapeuter/læger/ behandlere i og udenfor Centret,” siger hun.

’Livets medicin’

Mette Mouritsen er også forfatter, og i forbindelse med, at hun åbner centret, har hun udgivet bogen 'Livets Medicin'. Bogen giver et billede af os selv og hinanden, som grundlæggende raske, hele og kærlige mennesker med en foranderlig krop, som er i stand til at helbrede sig selv, når den hjælpes på rette vej.
Mette Mouritsen inviterer til reception i sit nye center på Torvet 5 den 1. september mellem klokken 16.30 og 18, hvor alle, som er nysgerrige, er velkomne.
Søndag den 3. september klokken 19 holder hun foredrag om bogen 'Livets Medicin'.
Tilmelding kan ske via hjemmeside www.centerforhelhedogudvikling.dk, hvor du også kan se, hvad der ellers sker i Center for Helhed og Udvikling.

null

Publiceret 25 August 2017 06:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV