Hotel i røde mursten på Markedspladsen

Første illustration af hotelplanerne på Markedspladsen er kommet frem

Hvis alt går efter planen, underskriver PFA Ejendomme på mandag deres kontrakt om det kommende hotel på Markedspladsen. Og hotellet skal ifølge de første plantegninger og arkitektoniske oplæg bygges i røde mursten.
Det viser en illustration, som formand for Teknik- og Miljøudvalget Tue Tortzen har sendt til Hillerød Posten.
Ifølge illustrationen skal hotellet bygges i seks etager, og omkring det skal ligge to bygninger, også i røde mursten og seks etager med skrånende tag og enkelte små altaner.
PFA Ejendomme har i slutningen af juni fortalt om deres planer på Markedspladsen i Frederiksborg Amts Avis. Her fortalte administrerende direktør i PFA Ejendomme Michael Bruhn, at de vil investere 210 millioner kroner i at opføre et hotel på 3000 kvadratmeter, 5000 kvadratmeter seniorvenlige boliger og et supermarked på 1600 kvadratmeter. Hvem, der skal drive hotel og supermarked, er endnu ikke oplyst.
Læs også: Østfestival skudt i gang med optog og tale

Ønskede trendy hotel

Udbudsmaterialet til et hotel på Markedspladsen blev udarbejdet i maj 2016. Heraf fremgik det, at byrådet ønskede et “trendy hotel i en luksusklasse, der er til at betale”. Samtidig fremgik det, at der som en del af byggeriet kan etableres en dagligvarebutik på op til 1000 kvadratmeter i det vestlige hjørne af arealet og/ eller udvalgsvarebutikker i sammenhæng. Ifølge udbudsmaterialet må tilbudsgiverne bygge i op til fem etager - og på toppen eventuelt tagterrasse og mindre bebyggelse.
Bebyggelsen må i grundplan være på maksimalt 2000 kvadratmeter, og kommunen melder klart ud i udbudsmaterialet, at den foretrækker et projekt med p-kælder til 50 biler. Derudover skal byggeriet kunne rumme mindst 66 og højest 100 p-pladser for at leve op til kommunens krav på området.
I slutningen af december kunne vi så her i Hillerød Posten fortælle, at byrådet havde sagt ja til et tilbud - og først nu er det altså kommet frem, at PFA Ejendommes tilbud blev valgt.
Læs også: 115 udstillere klar til livsstilsmesse i slotsparken

Den besluttede løsning for turistbusparkering, som finansieres ved salg af grund til hotel, dagligvarebutik og boliger ses her

Den besluttede løsning for turistbusparkering, som finansieres ved salg af grund til hotel, dagligvarebutik og boliger ses her

Busserne

Byggeplanerne går ud over parkeringspladsen, hvor de mange turistbusser med besøgende til Frederiksborg Slot holder.
I første omgang lød det fra Tue Tortzen, at der fremover kun bliver plads til 5-6 busser, men det rigtige antal er altså 14, hvor der nu er plads til 16.
“Til gengæld bliver pladserne lidt større, så de passer til moderne busser,” skriver Tue Tortzen i mailen til Hillerød Posten.
Der bliver dog stadig pladsmangel, mener han:
“Så vi må finde en anden løsning,” skriver han og stiller stadig en lagkage på højkant til den, der kommer med et rigtig godt løsningsforslag.
Her i Hillerød Posten har skrivelysten været stor, når det kommer til, hvad man fremover kan gøre for at sikre, at turisterne kommer forbi byens butikker og handler her på vej til og fra slottet.
Nogle foreslår, at turisterne bliver sat af med shuttlebusser, og at de store busser så parkerer et sted uden for centrum. Andre foreslår parkering på Rendelæggerbakken, og at butikkerne så kan have et 'pop up'-salgssted langs med gåturen til slottet. Også et forslag om at busserne fremover kan parkere på Posen er kommet på banen.

Der bliver stadig plads til, at omkring 14 busser kan parkere på Markedspladsen, skriver Tue Tortzen til Hillerød Posten. Arkivfoto: Martin Warming

Der bliver stadig plads til, at omkring 14 busser kan parkere på Markedspladsen, skriver Tue Tortzen til Hillerød Posten. Arkivfoto: Martin Warming

null

Publiceret 03 August 2017 10:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV