Hillerød stryger fremad på liste over erhvervsvenlighed

Hillerød Kommune er rykket frem til nummer 20 på Dansk Byggeris årlige liste over erhvervsvenlighed

Hillerød kommune er rykket frem i feltet, når det gælder erhvervsvenlighed.
I hvert fald er kommunen gået fra at ligge som nummer 58 på Dansk Byggeris årlige opgørelse over erhvervsvenlighed i 2015 til i år, 2017, at placere som den 20. bedst placerede kommune ud af de i alt 98 kommuner i landet.
Dansk Byggeri baserer sin analyse på 31 parametre, som de måler kommuner på. Det gælder alt fra skatter og afgifter til investeringer i offentlige bygninger og åbningstiderne på genbrugspladsen. I Hillerød har det ofte været genstand for store diskussioner, at virksomhederne skal betale dækningsafgift, hvilket er et af paramtrene i undersøgelsen.
Statistikken baseres også på, hvor hurtigt byggesager bliver ekspederet på rådhuset, og om kommunen holder årlige dialogmøder med det lokale erhvervsliv.

Næstbedst i Nordsjælland

Frederikssund indtager med sin tredjeplads på den samlede rangliste i landet en klar nordsjællandsk førsteplads. Men Hillerød er godt med og faktisk næstbedst i Nordsjælland. Vi har siden sidste år altså overhalet 25 kommuner og blander os dermed i toppen som nummer 20.
Derfor er der ros fra Dansk Byggeris formand i Nordsjælland Jørgen Simonsen i en pressemeddelelse:
“Det er godt gået, og det er i det hele taget flot, at alle vores lokale kommuner på nær en enkelt har skruet op for erhvervsvenligheden. Egedal og Allerød har ligesom Hillerød taget særligt store skridt i den erhvervsvenlige retning. Tak for indsatsen. Jeg håber, I fortsætter det gode arbejde”.

Borgmester Dorte Meldgaard må ud til en masse spadestik og rejsegilder, fordi der er godt gang i byggeriet i kommunen. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen

Borgmester Dorte Meldgaard må ud til en masse spadestik og rejsegilder, fordi der er godt gang i byggeriet i kommunen. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen

Borgmester: “Flot resultat”

Det er derimod gået den forkerte vej for Helsingør, der sammen med Fredensborg er en af landets mindst erhvervsvenlige kommuner på Dansk Byggeris liste. Disse to kommuner opfordrer Jørgen Simonsen til at hente inspiration i Frederikssund og Hillerød. Fredensborg ligger på nummer 81 på listen på trods af, at kommunen sidste år sænkede dækningsafgiften.
Også borgmester Dorte Meldgaard (K) glæder sig over resultatet:
“Det er et rigtig flot resultat, og det klart bedste siden 2012, som var første år, analysen blev lavet. Siden 2014 har Hillerød Kommune bevæget sit støt og roligt fremad fra en 74. plads (...). Det viser, at det fokus, vi har på erhvervslivet, giver pote, og at kommunen lytter til de input, der kommer fra erhvervet,” skriver hun i et indlæg her i avisen.


Dansk Byggeris analyse:
Den mest erhvervsvenlige kommune i 2017 er Billund Kommune. På andenpladsen kommer Vejen Kommune, mens Frederikssund Kommune kommer på tredjepladsen. Tårnby kommunen ligger nederst på listen som den dårligste.
Her ligger Hillerød øverst blandt alle kommuner: Udbudspolitik, Dialogmøder, konkurrenceudsættelse af kommunale entreprenør- og materielgårde, Kontrol af kædeansvar, Politik om erhvervspraktik i folkeskole, Skole-virksomhedssamarbejde.
Her ligger Hillerød blandt de lavest rangerede kommuner: Gebyrstørrelse (byggesagsbehandling) og dækningsafgift.

null

Publiceret 09 July 2017 09:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV