Brevkasse:

"Udlejer sender regning for istandsættelse"

Jeg har boet til leje i et parcelhus. Lejemålet er opsagt, da udlejer og jeg var meget uenige om udlejers forpligtelser til at vedligeholde ejendommen.
Nu præsenteres jeg for en betydelig regning for istandsættelse i forbindelse med fraflytningen, hvilket jeg synes er meget uretfærdigt. Jeg har kun boet i huset i 1 år.
Ved indflytningen synes udlejer, at det var spild af tid at udarbejde en indflytningsrapport. Udlejer har flere beboelseslejligheder/huse, som han lejer ud.
Jeg har kendskab til, at andre lejere også er blevet meget dårligt behandlet i forbindelse med fraflytninger.

Svar:

Hvis en udlejer udlejer mere end 1 beboelseslejlighed, skal han sørge for, at beboelseslejligheden synes i forbindelse med indflytning og udarbejde en indflytningsrapport. Den indflyttende lejer skal indkaldes til synet.
I din situation forstår jeg, at du ikke har været indkaldt til et indflytningssyn, og der ej heller er udarbejdet en indflytningsrapport. Det er udlejers forpligtelse i henhold til lejeloven at udarbejde en sådan rapport.
Konsekvensen af, at der ikke er udarbejdet en indflytningsrapport er, at udlejers krav som hovedregel ikke kan gøres gældende overfor lejer med mindre der er tale om skader, som lejer er ansvarlig for.
Hvis der i dit lejemål ikke er skader, du har forvoldt, kan udlejer ikke gøre krav gældende over for dig i forbindelse med fraflytningen.
Hillerød, den 14. februar 2017
Jørgen P. Olsen,
Advokat

Publiceret 17 April 2017 03:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Hillerød Posten
SENESTE TV