Den 58-årige Charlotte Asperud blev overfaldet i sit hjem i Tisvildeleje natten til 30. april og døde senere af det. Det viste sig, at hun var blevet slået 19-20 gange i hovedet med en stump genstand, muligvis et koben.

Den 58-årige Charlotte Asperud blev overfaldet i sit hjem i Tisvildeleje natten til 30. april og døde senere af det. Det viste sig, at hun var blevet slået 19-20 gange i hovedet med en stump genstand, muligvis et koben.

Efter uhyggeligt fund i drabssag: Hospitalet i Hillerød fjerner efternavne på ansattes navneskilte

Navne på seks personer, der var på arbejde på skadestuen i Hillerød en dag i 2014, er fundet hos drabssigtet. Politiet udelukker ikke flere

Den 54-årige mand, der er sigtet for at have dræbt lægen Charlotte Asperud i Tisvildeleje tidligere på året, havde flere læger på en liste, der blev fundet i hans hjem. Det skriver Ekstra Bladet.

De i alt seks læger optrådte med fuldt navn i journalen, fordi de i 2014 havde været på vagt, da den sigtede i sagen var blevet bragt på skadestuen i Hillerød efter en trafikulykke. Det ene af navnene var Charlotte Asperuds.

58-årige Charlotte Asperud blev overfaldet i sit hjem i Tisvildeleje omkring klokken 2.45 natten til 30. april. Overfaldet var meget voldsomt. Ifølge den sigtelse, som den 54-årige blev præsenteret for i sit grundlovsforhør, blev hun slået 19-20 gange i hovedet med en stump genstand, muligvis et koben. Hun blev fløjet til Rigshospitalet, men døde senere samme aften.

I første omgang mente politiet, at hun blev dræbt i forbindelse med et hjemmerøveri, og den 54-årige blev da også sigtet for røveriforsøg.

Men nu tyder det altså på, at motivet kan have været et andet.

Politiet har kontaktet de øvrige læger med beskeden om, at gerningsmanden også kan have haft dem i tankerne.

De seks læger optrådte med fuldt navn i journalen, fordi de i 2014 havde været på vagt, da den sigtede i sagen var blevet bragt på skadestuen i Hillerød efter en trafikulykke.

Han optrådte så voldsomt på skadestuen, at Charlotte Asperud og de øvrige blev enige om at ordinere psykiatrisk tilsyn for manden.

Hospital fjerner efternavn på ansattes navneskilt

Om dette kan have motiveret manden til at opsøge Charlotte Asperud, er uvist, da han endnu ikke har villet tale med politiet.

Hospitalsledelsen har derfor besluttet, at personalet på akutmodtagelsen midlertidigt må fjerne deres efternavn fra deres navneskilt.

Ifølge hospitalets fællestillidsmand, Ingrid Thrane, har stregerne i journalen spredt stor utryghed på hospitalet.

Desuden arbejder ledelsen for, at lægerne i borgernes journaler skal kunne underskrive sig med en kode eller et nummer i stedet for deres fulde navn.

Politikommissær Henrik Gunst fra Nordsjællands Politi vil 'ikke udelukke', at sagen kan ende med, at der rejses yderligere sigtelser mod manden, skriver Ekstra Bladet.

Publiceret 02 September 2019 14:29