Båden, som faren og de to børn sejlede i, køres væk fra Lynæs Havn mandag den 15. april. Foto: Allan Andersen/Ritzau Scanpix

Båden, som faren og de to børn sejlede i, køres væk fra Lynæs Havn mandag den 15. april. Foto: Allan Andersen/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Tragisk drukneulykke på Isefjord: Far og to børn kom fra Hillerød

Far, søn og datter fra Hillerød har alle mistet livet i forbindelse med en tragisk sejlulykke

Af
Martin Warming

En ubeskrivelig tragedie har ramt en familie fra Hillerød.

En far og hans to børn på henholdsvis 11 år og 13 år, der kom fra Hillerød, druknede i sidste weekend i forbindelse med en sejltur på Isefjord.

Faren og de to børn tog søndag den 14. april ud på det, der skulle have været en hyggelig dag på vandet fra havnen i Frederiksværk. Sejlturen foregik i en båd, som den ene af børnene havde fået i konfirmationsgave, da han skulle have været konfirmeret i maj.

Men da familien ikke havde hørt fra dem søndag eftermiddag, blev der slået alarm. En stor eftersøgning blev sat i gang, og mandag formiddag oplyste Nordsjællands Politi, at man havde fundet en død mand i vandet ved Lynæs Havn. Og senere blev de to børn også fundet døde.

Mindehøjtideligheder

De to børn gik i skole på Hillerød Vest Skolen, og her er både elever og lærere selvfølgelig dybt berørte af den tragiske drukneulykke.

"Vi er alle meget berørte af det, der er sket, og det er vigtigt, at I som forældre i de nærmeste dage og fremover er tilgængelige for jeres barn med omsorg og nærvær," skrev skolen i en besked på forældreintra tirsdag den 16. april.

"Når vi er tilbage efter påske, vil vi i klassen på Ålholm og på holdene i Alsønderup tale det igennem med eleverne med bistand fra PPR-psykologer i Hillerød Kommune," skrev skolen i beskeden.

Derudover har skolen afholdt mindehøjtideligheder for de to elever, og i klasserne er dødsfaldene blevet markeret med lys på børnenes pladser.

"En eventyrmand"

En af de efterladte søskende skrev den 18. april et opslag på Facebook, hvor hun mindes sin far og de to mindre søskende.

"Min far har altid været en eventyrmand som skulle udfordre livet, han kunne ikke sidde stille. Min far har altid ville os 5 børn det bedste, og vi er sikre på at han har gjort alt hvad han kunne for at rede (Hillerød Posten har redigeret navnene på de to søskende ud). Desvære blev ingen af dem fundet i live. Nu handler det om at holde fast i de gode minder," står der blandt andet i det rørende Facebook-opslag.

Faren og de to børn bliver bisat på lørdag den 27. april.

Publiceret 24 April 2019 15:56