En nu 29-årig erkendte sig skyldig i at have brugt sin ekskærestes NEM-id til at låne penge til sig selv. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

En 31-årig mand blev onsdag varetægtsfængslet i 13 dage. Politiet mener, at der var ham, der i starten af januar voldtog en 49-årig kvinde, mens var arbejdede som vikar i hjemmeplejen i Hillerød. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Hjemmepleje-vikar varetægtsfængslet for voldtægt af hjerneskadet kvinde

31-årig mand sigtet for voldtægt af hjerneskadet kvinde i Hillerød

Af
Martin Warming

En 31-årig mand fra Ballerup blev onsdag formiddag varetægtsfængslet frem til mandag den 28. januar ved Retten i Hillerød.

Manden er sigtet for at have voldtaget en 49-årig hjerneskadet kvinde, mens han var på arbejde som vikar i hjemmeplejen i Hillerød. Den 49-årige kvinde er delvis lam og lider af afasi, der betyder, at hun blandt andet har svært ved at udtrykke sine tanker.

Den 31-årige mand blev anholdt i midten af december og fremstillet i grundlovsforhør, men dommeren mente tilsyneladende ikke, at beviserne mod ham var stærke nok, og han blev derfor løsladt. Politiet valgte dog at opretholde sigtelsen mod den 31-årige mand, og onsdag blev han altså fremstillet i grundlovsforhør igen.

"Manden nægter sig skyldig, men vi har nye tekniske beviser, som efter vores opfattelser peger i en anden retning," fortæller politiets anklager Michael Qvist til Hillerød Posten.

Den 31-årige mand, der via et vikabureau arbejdede for hjemmeplejen i Hillerød Kommune på det formodede gerningstidspunkt, låste sig ifølge politiets sigtelse ind i kvindens lejlighed i Hillerød tirsdag den 4. december omkring klokken 13.10, hvor han havde fuldbyrdet samleje med hende.

Dommeren valgte at lukke dørene til grundlovsforhøret af hensyn til politiets videre efterforskning, og det betyder, at Hillerød Posten ikke er i stand til at gengive den 31-årige mands forklaring eller i øvrigt komme med flere detaljer om sagen.

Publiceret 16 January 2019 11:27