Manden går til behandling på Sexologisk Klinik.

Manden går til behandling på Sexologisk Klinik.

Dom:18-årig befølte sin lillesøster under blusen

18-årig mand dømt for at have beamlet sin lillesøster under blusen

Af
Mette Dolmer Thygesen

En 18-årig mand tilstod forleden i Retten i Hillerød, at han har krænket sin cirka tre år yngre lillesøster. Det blev han idømt 20 dages betinget fængsel for.

Manden var tiltalt for blufærdighedskrænkelse efter straffelovens § 232, fordi han i sommeren 2017 krænkede sin i dag 15-årige lillesøster på en adresse i Hillerød og en adresse i Helsingør. Han havde befølt hende på overkroppen under tøjet cirka otte gange. En dag sidste sommer havde han desuden lagt sig ovenpå sin lillesøster og lavet samlejebevægelser, mens de havde tøj på.

Tilstod

Manden erkendte sig skyldig og forklarede i retten ifølge domsbogen, at han og søsteren havde ”leget vildt”, og at han i den forbindelse havde rørt hende private steder. ”Mange gange var det et uheld, at han kom til at røre hende private steder, men en del af gangene vidste han godt, at det måtte han ikke, og der var det ikke uheld,” forklarede han ifølge domsbogen.

Den 18-årige, som går i gymnasiet og forventer at skulle starte på universitetet, er ikke tidligere straffet.

Han har ifølge domsbogen ugentlige samtaler med en psykolog, og det hjælper ham med at forstå, hvad der er acceptabelt, og hvad der ikke er, har han forklaret i retten. Han går også til behandling på Sexologisk Klinik på Rigshospitalet.

Han ser ikke længere sin lillesøster, og de bor ikke længere sammen.

Publiceret 06 January 2019 07:00