Temafoto.

Stjålne trailere blev sporet via gps-trackere til adresse i Skævinge, hvor 30-årig mand blev anholdt. Staffagefoto

Dømt: Købte stjålne trailere af stofmisbruger

30-årig mand bestilte to trailere, som stofmisbruger stjal til ham i Bauhaus. Han blev i Retten i Hillerød dømt for hæleri

Af
Mette Dolmer Thygesen

RETTEN En i dag 30-årig mand blev forleden dømt for hæleri i Retten i Hillerød. Manden købte ifølge domsbogen to uindregistrerede trailere til en samlet værdi af 78.990 kroner den 5. februar 2017 for 50.000 kroner af en anden mand, som er stofmisbruger.

Trailerne stammede fra et tyveri i Bauhaus i Hillerød, står der i domsbogen. Trailerne var udstyret med GPS-trackere, så de kunne spores til en adresse i Skævinge, hvor politiet mødte op. Trailerne havde stadig prismærker på.

Manden nægtede sig skyldig, men retten mente altså, at han købte trailerne, uagtet at han vidste – eller bestemt måtte formode, at de var stjålne.

"Kendt for hæleri"

Ifølge manden, som solgte de to stjålne trailere til den 30-årige, blev han kontaktet af den 30-årige til en sammenkomst, hvor den 30-årige sagde, at han skulle bruge nogle trailere. De to diskuterede prisen og blev enige om 50.000 kroner. Den 30-årige betalte 25.000 kroner med det samme, og resten skulle betales senere, når han vendte tilbage med papirerne på trailerne. Manden dukkede dog aldrig op igen, da han jo heller havde papirerne, fortalte han i retten ifølge dombogen.

Trailertyven var misbruger af euforiserende stoffer, forklarede han i retten, og han var, ifølge hans egen forklaring i retten, ”kendt for at hæleri, der finansierede hans forbrug af stofferne”.

Retten mente altså, at den 30-årige godt kunne regne ud, at trailerne stammede fra et tyveri, og han blev idømt 60 dages betinget fængsel. Han skal desuden udføre samfundstjeneste i 80 timer.

Publiceret 05 January 2019 08:00