Dommen blev afsagt ved Retten i Hillerød 3. juli.

Mand blev ved Retten i Hillerød dømt skyldig for vold mod en anden mand i haveforenings klubhuskælder. Arkivfoto

57-årig tæskede klubmedlem med sko i hovedet

57-årig blev beskyldt for at have stjålet penge og slog mand med sko i hovedet

Af
Mette Dolmer Thygesen

En 57-årig mand skal 60 dage i fængsel, efter han overfaldt en anden mand i en klub i kælderen under Haveforeningen Frederiksborg Fælleshus på Trollesmindealle i Hillerød.

Han blev dømt for vold, efter han 5. november sidste år klokken cirka 15.30 skubbede en mand omkuld og slog manden med først mandens egen sko og derefter med en knyttet næve. Han slog ham ifølge dombogen cirka 50 gange i hovedet og på kroppen, og han sparkede ham også en enkelt gang på kroppen. Hele tiden blev manden holdt fast af den 57-årige, så han lå ”værgeløs og ukampdygtig på gulvet,” står der i tiltalen.

Ville føre ham ud af klubben

Den 57-årige forklarede i retten ifølge dombogen, at manden, han overfaldt, havde beskyldt ham og andre tilstedeværende i klubben for at have stjålet penge fra ham. Det blev bekræftet af et vidne. Derfor ville den 57-årige føre ham ud af klubben, men han væltede, og derefter holdt den 57-årige ham altså fast og tæskede ham. Det kunne også ses på en overvågningsvideo fra stedet.

Den 57-årige erkendte ifølge dombogen overfaldet, men mente, at han skulle dømmes ud fra den mildere § 244 for vold fremfor § 245, som er særlig rå vold. Dette valgte retten at følge, da der ”skete meget begrænset skade” på den overfaldne, står der i dombogen. Retten lagde dog vægt på, at manden slog mange gange mod den forurettede, som var værgeløs.

Den 57-årige mente også, at straffen skulle gøres delvist betinget, men det valgte retten ikke følge.

Den 57-årige var ikke tidligere straffet af betydning for sagen. Ifølge Kriminalforsorgen skulle manden, hvis han fik en betinget dom, i behandling mod misbrug af alkohol og euforiserende stoffer.

Den 57-årige skal også betale sagens omkostninger.

Publiceret 04 January 2019 06:00