Omfattende skader: Mistanke om påsat brand på skole

Af
Martin Warming

Der har mandag aften været en voldsom brand på Hanebjerg Skole i Brødeskov - og politiet har en mistanke om, at branden er påsat.

Det oplyser vagtchef Dyre Sønniksen fra Nordsjællands Politi til Hillerød Posten.

Se flere billeder fra branden nederst i artiklen...

Politiet fik alarmen omkring klokken 19.30, og da politiet og brandvæsenet nåede frem, havde ilden allerede fået godt fat i Blok B på skolen.

"Vi behandler det som en påsat brand, da der er flere arnesteder. Vi har ikke været inde i selve bygningen endnu - der er simpelthen stadig for varmt - men brandvæsenet har fortalt os, at branden er opstået flere forskellige steder, og det virker selvfølgelig lidt mistænkeligt," siger vagtchefen.

Fik fat i taget

Branden er formenlig opstået i blandt andet noget tøj.

"Ilden er løbet op af væggen og har fået fat i tagkonstruktionen, og det har udfordret brandvæsenet lidt. Branden er dog slukket nu, men brandvæsenet bliver på skolen et stykke tid endnu for at sikre sig, at den ikke blusser op igen, og så skal vi have nogle af vores brandteknikere til at kigge på det i morgen tidlig, når det bliver lyst," fortalte Dyre Sønniksen til Hillerød Posten kort efter klokken 22 mandag aften.

Hele skolen har været spærret af i forbindelse med branden, men politiet vil forsøge at indskrænke gerningsstedet, så skolens elever og personale også kan være der i morgen tirsdag, tilføjer vagtchefen.

Der er kommet en del skader på tagkonstruktionen i forbindelse med branden, og derudover er der en del røg- og sodskader i Blok B.

Politiet vil meget gerne høre fra personer, der har set noget mistænkeligt i området op til branden. Nordsjællands Politi kan kontaktes på telefonnummer 1-1-4.

Foto: Steven Knap/BYRD

Foto: Steven Knap/BYRD

Branden opstod mandag aften omkring klokken 19.30. Foto: Steven Knap/BYRD

Branden opstod mandag aften omkring klokken 19.30. Foto: Steven Knap/BYRD

Foto: Steven Knap/BYRD

Foto: Steven Knap/BYRD

Foto: Steven Knap/BYRD

Foto: Steven Knap/BYRD

Publiceret 10 December 2018 22:21