En nu 29-årig erkendte sig skyldig i at have brugt sin ekskærestes NEM-id til at låne penge til sig selv. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

En nu 29-årig erkendte sig skyldig i at have brugt sin ekskærestes NEM-id til at låne penge til sig selv. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Brugte ekskærestes NEM-id til svindel

29-årig lånte penge og overførte dem til sig selv i ekskærestens navn

Af
Jens Berg Thomsen

overført Svindel for i alt 36.467 kroner og 39 øre kostede tre måneders betinget fængsel, da en i dag 29-årig mand for nylig fik en dom i Retten i Hillerød. Svindelen var foregået fra mandens adresse i Skævinge, hvor han havde brugt sin ekskærestes NEM-id til at låne penge fra forskellige kreditinstitutter og så føre pengene over til sin egen konto.

Svindelen var sket første gang den 9. februar i 2016, og manden var tiltalt for at have udført samme trick i alt seks gange. Sidste gang, den 17. april 2017, havde han overført pengene, der var lånt i ekskærestens navn, til at betale et hvidevarefirma for noget, han havde købt hos dem. Manden havde erkendt sig skyldig, og han forklarede, at han havde boet hos sine forældre, siden han og kæresten var gået fra hinanden.

Manden har et job, og han havde tidligere været i behandling for ludomani, kan man læse i dommen fra retten.

Ud over de tre måneders betinget fængsel med en prøvetid på et år, skal manden erstatte de penge, han har lånt i ekskærestens navn.

Publiceret 21 September 2018 07:00

SENESTE TV