Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Misbrugte id-kort og arbejdstøj: SOSU dømt for at have hentet borgers medicin

Medicinhentning fremgik ikke af kommunens køreliste, fortalte områdeleder, da SOSU var tiltalt i retten

Af
Jens Berg Thomsen

medicin Ifølge anklageskriftet var det sket tre gange, men to af gangene blev en SOSU-ansat hos Hillerød Kommune forleden frikendt for at have hentet medicin, som hun selv havde beholdt, for en borger. Den tredje gang gjorde et vidneudsagn imidlertid, at kvinden ikke blev frikendt for den tredje gang at have hentet medicinen på apoteket.

Den i dag 60-årige ansatte var ifølge anklageskriftet gået ind på apoteket i Slotsgade 11. maj 2016, hvor hun i sit arbejdstøj og med sit id-kort havde fået udleveret medicin til en borger. Et af vidnerne var en apoteker, der senere var blevet ringet op af en borger, der netop ikke havde fået sin medicin. Dagen efter havde kvinden været i apoteket på Fredskovhellet og havde fået udleveret medicin. Men heller ikke her fandt retten det bevist, at kvinden var skyldig.

Køreliste

Den tredje gang, 13. maj 2016, havde kvinden ifølge udskriften fra retten igen været i apoteket i Slotsgade i Hillerød. Her kunne et vidne, en områdeleder, fortælle, at SOSU'en ifølge kommunens køreliste ikke skulle have hentet medicin til borgeren, og derfor fandt retten det bevist, at SOSU'en ikke havde haft ret til at hente medicinen. I alle tre tilfælde viste videoovervågning, at kvinden havde været på apoteket.

Ifølge dommen blev det ikke bevist, at kvinden havde brugt medicinen selv, som der stod i anklageskriftet, og derfor blev hun frikendt for den del. Straffen lød på seks dagbøder à 250 kroner samt en regning for sagens omkostninger.

Publiceret 20 September 2018 06:00