En 50-årig mand er blevet sendt et år i fængsel for to røverier i Hillerød. Arkivfoto

50-årig begik røverier lørdag og mandag: Nu er han sendt i fængsel i et år

Af
Martin Warming & Mette Dolmer Thygesen

112 En 50-årig mand fik fredag eftermiddag en såkaldt straksdom, da han blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Hillerød sigtet for to røverier i Hillerød henholdsvis lørdag og mandag.

Manden erkendte under grundlovsforhøret, at det var ham, der stod bag de to røverier, og derfor var der ikke så meget at rafle om. Dommeren valgte at sende den 50-årige mand direkte i fængsel i et år, oplyser politiets anklager i sagen, Kenn Jørgensen til Hillerød Posten.

"Han (den 50-årige, red.) forklarede i retten, at han var blevet afpresset til at begå røverierne. Han ville ikke ind på detaljerne, men han fortalte, at han var kommet til at hænge på en gammel gæld, og at han ikke havde nogle penge tilbage til sit eget forbrug," fortæller Kenn Jørgensen.

Anholdt og løsladt

Den 50-årige mand, der er fra Hillerød, mødte lørdag aften klokken 19.38 i Paradis Is i Slotsgade, hvor han lagde en seddel på kasseapparatet med en besked om, at "dette er et røveri," og "giv mig alle sedlerne". Han fik tilsyneladende penge med fra kasseapparatet.

Manden blev anholdt mandag morgen, og der blev indkaldt til grundlovsforhør i retten. Men det blev kort efter aflyst, da politiet vurderede, at "der ikke var tilstrækkeligt grundlag" til at fremstille manden.

Og så skulle man måske tro, at den 50-årige mand havde fået sig en forskrækkelse, men mandag aften klokken 17.29 indfandt han sig i tøjbutikken NoaNoa i Slotsgade, hvor han lagde en seddel med samme ordlyd.

Denne gang havde manden en pistollignende genstand med sig i lommen, oplyser politiet. Også ved andet røveri fik gerningsmanden penge med fra kasseapparatet.

Manden blev anholdt - igen - torsdag aften klokken 21 og fremstillet i grundlovsforhør i Hillerød fredag klokken 13, hvor dommeren altså valgte at sende ham bag tremmer det næste års tid.

Publiceret 14 September 2018 15:17