Mand bed betjent to gange, da han skulle have taget blodprøve ved spirituskørsel i Hillerød. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Mand bed betjent to gange, da han skulle have taget blodprøve ved spirituskørsel i Hillerød. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Mister kørekortet i ti år: Spritbilist bed betjent og chikanerede tidligere chef

Betinget fængsel og betinget udvisning til mand, der ikke kunne blæse i alkometret

Af
Jens Berg Thomsen

dom En i dag 58-årig mand fik forleden en betinget fængselsdom, en betinget udvisning og ti år uden ret til at føre bil, da han fik dom i Retten i Hillerød. Ud over at have kørt fuld i bil og bidt ud efter en betjent to gange, havde manden også ringet 53 gange til sin tidligere chef på trods af et polititilhold, der forbød ham at kontakte kvinden.

For fuld til at blæse i alkometer

Episoden med spritbilisme var sket den 14. oktober 2015 efter klokken et om natten, da manden var blevet standset på Herredsvejen ved Hillerød i sin bil.

Ifølge betjentenes vidneforklaring, var manden for fuld til at kunne blæse i alkometret, og derfor var han blevet taget med til en blodprøve på skadestuen på Nordsjællands Hospital i Hillerød.

En af betjentene forklarede, at manden pludselig havde ændret karakter, og derfor havde det været nødt til at holde ham fast for at kunne tage en blodprøve.

Undervejs havde manden snappet ud efter betjentens ben og havde fået fat i hans bukselomme. Efterfølgende, da manden var under transport til politistationen i Helsingør, havde manden bidt den samme betjent i fingeren.

Kontakt trods tilhold

Resten af de i alt 50 forhold, som manden var tiltalt for, handlede om opringningerne til den tidligere chef samt vold mod en butiksdetektiv i en Netto i København og et butikstyveri samme sted.

Ifølge mandens forklaring, var der opstået nogle uoverensstemmelser mellem ham og den kvindelige chef, og manden havde fået at vide, at han ikke skulle arbejde på stedet mere som pedel.

Den i dag 58-årige erkendte at have kontaktet kvinden på trods af tilholdet, men han forklarede også, at det ikke var alle opkaldene, han kunne huske.

Stjal oste

Tiltalen på vold mod en butiksdetektiv lød på en episode i en Netto i København tilbage i august 2017, hvor manden havde stjålet tre philadephiaoste og to rejeoste, var blevet opdaget, og havde slået butiksdetektiven. Sammen med de skader, som butiksdetektiven havde fået, samt detektivens forklaring, blev manden kendt skyldig.

Med hensyn til de mange opkald til den tidligere chef, fandt retten ikke, at der decideret var grundlag for "stalking," for der var højest tale om ni opkald den samme dag, og manden havde heller ikke forsøgt at kontakte den tidligere chef på andre måder end at ringe.

Var på medicin

Manden forklarede ifølge dommen generelt, at han var på medicin og havde svært ved at huske alle episoderne. Han kunne heller ikke huske at have bidt på hospitalet eller i politibilen mod Helsingør.

Ifølge dommen havde manden haft en promille på 1,52 den nat i oktober 2015. Den samlede straf lød på tre måneders betinget fængsel, en betinget udvisning fra Danmark i to år, en regning for sagens omkostninger samt en konfiskation på omkring 18 gram hash, som manden havde haft på sig til eget forbrug.

Publiceret 31 August 2018 09:00