Arkivfoto.

Arkivfoto

Groft hærværk mod adskillige parkerede biler: Politiet søger vidner

Syv biler - og måske mange flere - har fået lange, dybe ridser. Politiet jager det, der kan være en 'seriehærværksmand'

Af
Mette Dolmer Thygesen

hærværk Adskillige biler har i løbet af weekenden været udsat for groft hærværk, da de var parkeret i Hillerød.

"Vi mener, det kan være 'seriehærværk', som den samme gerningsmand står bag, og vi hører derfor meget gerne fra vidner. Hvis nogen har set nogen luske rundt i områderne ved hærværket, så må de meget gerne kontakte os," siger politikommissær Christian Marcussen fra Nordsjællands Politi til Hillerød Posten.

Ét tilfælde af hærværk er sket på parkeringspladsen ved Teglgårdssøen på Hammersholtvej på et tidspunkt mellem lørdag klokken 14.15 og mandag klokken 15. Her er en sort Ford Mondeo fået punkteret alle fire dæk og er blevet ridset hele vejen rundt på alle sider og på kølerhjelmen med en skarp genstand.

Ridsede Scodaer

På Engsvinget ved nummer 32 er der anmeldt, at en sølvfarvet Scoda Octavia har fået ridset både bagskærmen og forreste og bagerste dør i venstre side. Ved siden af den var en sort Scoda Octavia stationcar parkeret, og også den har nogen ridset i. Der er en lang ridse fra forskærm til bagskærm i højre side, oplyser politiet.

"Det er dybe ridser, som er lavet med en nøgle eller en anden skarp genstand," fortæller Christian Marcussen.

Mange på Agertoften

På Agertoften har rigtig mange bilejere mødt synet af en ridset bil, oplyser politiet.

Mellem søndag klokken 18 og mandag klokken 10 har en sølvmetallic Volkswagen Passat fået en lang ridse i højre side fra bagenede til front, cirka fem centimeter under dørhåndtagene.

Ud for nummer 14 på samme vej er en mørkeblå Toyota landcruiser blevet hærget med en lang, dyb ridse i førersiden fra benzindæksel til front. Det er sket mellem søndag klokken 20 og mandag morgen klokken 5.50, oplyser politiet.

Ud for Agertoften 24 er en sort Passat fra 2009 blevet ridset fra forskærm til bagskærm i venstre side med dybe ridser fra en skarp genstand, beretter politiets døgnrapport. Det er sket mellem søndag klokken 19 og mandag klokken 6.50.

Ifølge en af anmelderne er det mindst fem biler på vejen, som er blevet udsat for det grove hærværk.

Audi ridset

Også i sidste uge hørte Hillerød Posten om en bil, der var blevet ridset i siderne. Det var en Audi A3, som var parkeret på Sophienhaven 51 i Hillerød fra 11. juli klokken 20 til 12. juli ved middagstid. Den havde fået lange, dybe ridser på sider, sidespejl og taget, lyder anmeldelsen til Nordsjællands Politi.

Politiet hører meget gerne fra vidner på tlf. 1-1-4.

Publiceret 24 July 2018 11:51