En 26-årig mand, som længe har boet i Danmark, men stammer fra et europæisk land, blev forleden dømt for grov vold mod sin samleverske. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

En 26-årig mand, som længe har boet i Danmark, men stammer fra et europæisk land, blev forleden dømt for grov vold mod sin samleverske. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Dømt for grov vold mod sin kone og smidt ud af landet: "Jeg kan godt huske, at jeg skubbede til hende"

Kvælertag og en fod på halsen kostede udvisning

Af
Jens Berg Thomsen

dom Det endte med en dom efter den grove voldsparagraf i straffeloven med otte måneder i fængsel og derefter en udvisning fra Danmark, da en 26-årig mand forleden var anklaget i Retten i Hillerød. Manden havde ifølge anklagen overfaldet sin samleverske omkring klokken kvart over fem om morgenen en tirsdag tilbage i april.

Tiltalen lød på, at den 26-årige havde skubbet til kvinden, så hun var faldet ned i en seng, flere gange havde taget fat i hende, kastet hende i gulvet, presset hånden mod hendes hals, trådt hende i halsen, skubbet hende mod et køkkenbord, så hun ramte kanten af vasken, taget kvælertag på hende, så hun mistede bevidstheden, taget fem-seks halsgreb, slået hende på siden af brystet og i ansigtet og truet hende med, at "hun ikke ville leve længe".

Drukket øl

Forklaringerne i retten fra den 26-årige, hans samleverske og et vidne fremgår ikke af dommen, men i grundlovsforhøret havde manden forklaret, at han havde været på arbejde indtil klokken 21 den dag, og bagefter var han taget i byen med sin chef og havde drukket øl. Måske havde han drukket seks-syv stykker, forklarede han. Da han kom hjem om natten, begyndte samleversken at råbe af han, forklarede han. Han huskede, at han havde skubbet til hende, men ikke mere udover, at politiet havde brugt peberspray mod ham, da de kom.

Den 26-årige havde i sit grundlovsforhør givet udtryk for, at han ikke kunne forstå, at skaderne var opstået. Han blev forklaret, at hun blandt andet havde fået blodudtrækninger og mærker på hals, bryst, skulder og ryg.

På skadestuen havde kvinden blandt andet fået konstateret en to gange halvanden centimeter rift i panden, en hudblødning på fire centimeter på halsen, ømhed i struben og en blodansamling på ryggen.

Syv et halvt år i Danmark

Manden forklarede, at hans forældre stadig boede i hans fødeland, men at resten af hans familie boede i Danmark, ligesom de to børn på henholdsvis et og tre år, han har med samleversken, bor i Danmark. I udskriften af dommen står der også, at udlændingeloven giver mulighed for at udvise, hvis man har boet mere end fem år og mindre end otte år og ni måneder. Den tiltalte havde på det tidspunkt boet i Danmark i syv år og seks måneder.

Retten lagde i afgørelsen vægt på, at den tiltalte havde erkendt at have skubbet, og at episoden havde betydet, at kvinden var i "betydelig fare", blandt andet fordi hun havde været bevidstløs. Overfaldets karakter og den øvrige vold og antallet af kvælertag på kvinden sammenlagt med, at det var foregået foran parrets to børn samt "den sikre forklaring" fra vidnet gjorde, at manden blev dømt efter den grove voldsparagraf i straffeloven.

Dommen lød på otte måneders ubetinget fængsel samt udvisning af Danmark i seks år.

Publiceret 26 June 2018 05:00