Retten vurderede, at anklagemyndigheden ikke havde løftet beviset for, at en mand havde kørt med blåt lys i tågelygterne.

Retten vurderede, at anklagemyndigheden ikke havde løftet beviset for, at en mand havde kørt med blåt lys i tågelygterne.

Retten undsagde betjent: Kontrollerede ikke blåt lys

Af
Jens Berg Thomsen

En 46-årig mand blev forleden frikendt i Retten i Hillerød, efter han ellers var tiltalt for at have kørt med blåt lys i tågelygterne på sin bil. Manden blev standset af en betjent den 27. april 2017 på Nordstensvej ved Frederiksgade.

Manden sagde ifølge dommen, at han ikke havde blåt lys i sine tågelygter, men hvidt som loven også foreskriver. Derimod havde han nogle forlygter i bilen, hvor pærerne er blå, men som lyser med hvidt lys. Som dokumentation viste manden et foto af sin bil, som retten også konkluderede havde hvidt lys i tågelygterne.

Betjenten vidnede også i sagen, og han forklarede, at han havde standset bilisten. Ifølge betjenten erkendte manden at have blåt lys i sine tågelygter, men han havde ikke kontrolleret, at lyset var blåt. I stedet havde han givet manden bøden og kørt videre.

Retten vurderede, at anklagemyndigheden ikke havde løftet beviset og frifandt manden.

Publiceret 25 June 2018 07:00