Øzgen Yücel  fik 505 stemmer til tirsdagens kommunalvalg. Foto: Martin Warming
Øzgen Yücel fik 505 stemmer til tirsdagens kommunalvalg. Foto: Martin Warming
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Østbyens stemmesluger: "Sikke et chok, jeg fik. Det havde jeg slet ikke regnet med"

Tirsdag bakkede Grønnevang op om sin lokale kandidat. Øzgen Yücel fra Venstre har levet hele sit liv i østbyen, og hårdt arbejde for bydelen blev belønnet af vælgerne

Af Esben Mønster-Kjær

Øzgen Yücel har stadig forbløffelse i stemmen, når han taler om kommunalvalget tirsdag. Han stillede op for Venstre, og hen ad valgnatten stod det klart, at han havde klaret sig mere end godt. 505 vælgere satte deres kryds ud for Øzgen Yücel, og dermed blev han en af dagens helt store vindere.

“Sikke et chok, jeg fik. Det havde jeg slet ikke regnet med,” siger Hillerøds nye byrådsmedlem.

Ud af 102 opstillede fik kun fem flere personlige stemmer end Øzgen Yücel, og de var alle spidskandidater for deres partier. Han nærmede sig endda borgmester Dorte Meldgaard, som fik 596 stemmer, og i østbyen slog venstre-kometen hende stort. På begge Grønnevang Skoles to valgsteder blev han nummer tre, kun overgået af borgmester-kandidaterne Kirsten Jensen (S) og Klaus Marcussen (V). Grønnevang er klart Øzgen Yücels hjemmebane.

Fik du læst: Topscoreren Kirsten indtager borgmesterstolen igen: "Jeg er overvældet"

Ville tilbage

Øzgen Yücel har siddet i byrådet før. Han blev valgt ind for Venstre i 2009 men røg ud igen i 2013, hvor hans personlige stemmetal var mere beskedne 164. Nederlaget kunne han bl.a. takke sig selv for, erkendte han bagefter.

“Sidste gang lavede jeg ingen plakater. Jeg var slet ikke aktiv. Jeg købte lidt annoncer i Hillerød Posten, og så delte jeg nogle flyers ud,” husker Øzgen Yücel.

Han var nødt til at gøre sig mere synlig, hvis han skulle have et bedre resultat ved kommunalvalget i 2017. Og han vidste allerede dengang, at han ville prøve igen.

“Jeg VIL politik. Da jeg ikke kom ind sidste gang, startede jeg en ny valgkamp,” fortæller Venstre-politikeren.

Det personlige netværk skulle udvides, og derfor gik Øzgen Yücel ind i lokal-samarbejde i østbyen, hvor han bor. Han har to børn på Grønnevang Skole, så det var oplagt at stille op til skolebestyrelsen. Øzgen Yücel blev også bestyrelsesmedlem i en boligforening, og han kastede sig helhjertet ind i foreningsopgaver omkring KBK (Kongevængets Boldklub). Hans sports-interesserede børn var i forvejen aktive i klubben.

Alle kender Øzgen

I dag ved mange i Grønnevang-området, hvem Øzgen Yücel er. Nogle kender ham som den stabile vognmand, som ankommer med sin taxa og sikrer, at børn med særlige behov kommer trygt i skole. Han har fem taxaer i sit firma, men skoleeleverne kører han ofte selv. Det fungerer ikke med skiftende chauffører og forskellige ruter.

Andre genkender ansigtet på valgplakaten som den gæstfri mand, der nogle aftener tager imod bag disken på Grønnevang Pizza. Her småsnakker det kommende byrådsmedlem med kunderne, mens de venter på, at deres mad bliver klar. Foran på disken hænger billeder af de lokale sportsbørn, som pizzariaet støtter med bl.a. træningstøj. Øzgen Yücels bestyrelsesarbejde, børn og jobs har efter hans mening bragt ham i øjenhøjde med den hverdag, mange mennesker oplever.

“Hvis vi taler børnehave, så har jeg en knægt i børnehaven. Jeg har børn i indskolingen og i udskolingen. Jeg deler interesser med rigtig mange mennesker i østbyen,” siger venstremanden.

Tirsdag kvitterede vælgerne for Øzgen Yücels utrættelige arbejde. Nu ser han frem til, at han igen kan tage plads i byrådet.

“Denne her valgkamp har ikke taget tre uger. Den har taget mig fire år,” siger han.

Han tvivler på, at tempoet går ned, for ifølge ham selv kan han ikke sidde stille. Mange opgaver venter forude, bl.a. 'Det Aktive Gadekær'. Øzgen Yücel var med til at sikre penge til projektet, som skal sætte fokus på skole, sport og fritid i østbyen fra 2018 til 2021.

Her en uge efter valget er han meget glad for konstitueringsaftalen i Hillerød. Også selv om borgmesterkæden ikke gik til hans eget parti

“Jeg synes, at det er den bedste løsning, vi har fået. Blok-politik fører aldrig noget godt med sig. Vi skal alle sammen være her, og alle skal blive hørt,” siger Øzgen Yücel.

I hans øjne havde det været en katastrofe, hvis en fløj med et snævert flertal bag sig skulle sidde på magten i de næste fire år.

I det nye byråd håber Øzgen Yücel, at han kommer til at arbejde med idræt, fritid og skole. Men lige nu er han først og fremmest lettet - og meget stolt af den tillidserklæring, vælgerne gav ham tirsdag.

Publiceret: 28. November 2017 14:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Hillerød Posten

Valget netop nu
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt