Modelfoto
Modelfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ærgerlig skolechef: Vi tager kritikken alvorligt

Skolechef er overrasket over lærers dårlige oplevelser med skolernes it-systemer

"Først og fremmest er jeg ærgerlig over, at en lærer skal have den oplevelse".

Det siger skolechef i Hillerød Kommune Hanne Frederiksen som svar til lærer Stine Falk Nielsens kritik af it-forbindelserne på skolerne og af den kommunale server.

"Vi har et ønske om, at vores it skal fungere, så vi tager lærernes erfaringer meget alvorligt, ligesom vi tager elevernes erfaringer alvorligt. Både vores netværk og skolernes dele-pc'er skal fungere," siger hun.

Overrasker hendes beskrivelser i læserbrevet dig?

"Det overrasker mig, at situationen har været så dårlig for hende. Jeg er klar over, at vi af og til har problemer. Men at hun beskriver, at hun to timer senere står med ubrugeligt resultat: Det overrasker mig," siger Hanne Frederiksen.

I dagligdagen er hver enkelt skoles it-vejleder bindeleddet mellem lærerne og Hillerød Kommunes it-afdeling. Så Hanne Frederiksen håber, lærerne går til it-vejlederen, så kommunen kan holdes orienteret og løse de problemer, der opstår.

"Så har vi i dagligdagen et overblik over, hvordan vores it fungerer, og hvis der er problemer, arbejder vi på at få det løst. Jeg har ikke en fornemmelse af, at der er så store problemer, som hun beskriver, alle steder - dermed ikke sagt, at jeg ikke tager denne henvendelse meget alvorligt," siger hun.

Netop nu er kommunens it-folk ved at gennemgå de trådløse netværk på skolerne og tjekke, at dækningen er så god som muligt, beretter Hanne Frederiksen. For både elever, lærere og forældre har mobiltelefoner, tablets og computere, som logger sig på netværket, og det skal kunne klare en stor belastning, ikke kun fra skolecomputerne.

Mange kommuner oplever it-problemer, og derfor gennemfører Kommunernes Landsforening lige nu en stor brugerundersøgelse, hvor lærere, elever og ledere inviteres til at fortælle om deres it-oplevelser. Og der har Hillerød Kommune gjort rigtig meget for at få så mange som muligt til at svare, siger Hanne Frederiksen:

"Så kan vi få en systematisk tilbagemelding på, hvordan tingene fungerer".

Samtidig er det planlagt, at Børne- og Familieudvalget på deres møde i april skal kigge nærmere på skolernes arbejdsredskaber og it-løsninger. Kommunen håber, at resultaterne fra KL's undersøgelse foreligger på det tidspunkt. Som en del af budget 2017-2020 har politikerne nemlig besluttet at se nærmere på, hvordan elevernes pc'er fungere, og hvordan kvaliteten er af de interaktive tavler, der er på skolerne. De seneste tre år har alle undervisere haft et digitalt arbejdsredskab, og udvalget skal arbejde videre med spørgsmålet om elevernes digitale arbejdsredskaber.

Samtidig har staten på landsplan afsat 65 millioner kroner sidste år og 45 millioner kroner i år til digitale læremidler. I 2016 indkøbte Hillerød digitale læremidler for 1,7 millioner kroner.

"Så der er både national og kommunal interesse for at arbejde med digitale læremidler, og vi skal sikre, at netdækningen virker for både elever og lærere. For vi skal arbejde med digitale læremidler - de er en del af den daglige undervisning på vores skoler," siger Hanne Frederiksen.

Publiceret: 14. Februar 2017 07:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere